5 maj 2023
18:00

IFK Tumba FK 3

Referat: Huddinge IF UTV Sva - IFK Tumba FK 3

I den tredje omgången så hade vi en tidig fredagsmatch mot IFK Tumba, som har lite tunn trupp så att de behöver ta in ett par spelare. Denna match tog de in två yngre spelare som i normala fall spelar med 2010-laget, vilket ger de spelarna en nyttig erfarenhet. Då vi i våra två tidigare matcher inlett med att hamna i underläge så poängterade vi från tränarteamet noga vikten med att vara med från början av matchen. Vi får en kanonstart på matchen då Mert I.C. i den 3:e min kommer igenom på högerkanten och spelar in bollen hårt längs marken till Harry som nätar till 1-0. Det var verkligen ett mål enligt skolboken. I den 10:e minuten gör Farouk El M. ett inlägg över försvararen till en fritt stående Amadeus E. som säkert gör 2-0. Vi utökar ledningen till 3-0 i den 15 min på ett instick då Amadeus E. serverar Harry P.T. som gör sitt andra mål för dagen. Det faller inga fler mål i den första halvleken som präglas lite för mycket av felinkast, offside och för hårda instick som målvakten enkelt tar hand om. I den andra halvlekens inledning så har gästerna mycket boll och vi har svårt att komma ut från egen planhalva. Gästerna har att par riktigt farliga målchanser som skulle kunna ha blivit mål, men istället är det vi som utökar ledningen till 4-0 genom Mikael A. V. assisterad av Harry P.T. Det målet tillsammans med att gästerna får en spelare utvisad gör att trycket på vårt mål minskar. Vi gör ytterligare tre mål; det första på straff av Mirac K., det andra gör Farouk El M. när han på egen hand återerövrar bollen och det tredje får Peter R. göra när han blir framspelad av Harry P.T. Vi glädjer oss över vår tredje raka seger, att Axel A. i mål får hålla nollan och att vi gör många mål av många olika målskyttar.

Mert I.C 1 ass

I nästa match, söndagen den 14 maj, har vi en tidig morgonmatch mot Tyresö FF. Ett lag som vi förlorade stort mot, 9-4, i en träningsmatch i februari. Det blir med andra ord ingen lätt uppgift att behålla vår segerrad.

lör 30 sep 2023, 11:45 IFK Tumba FK 3 - Huddinge IF UTV Sva 0 - 6